Deze week tippen we het waargebeurde verhaal over het leven van de Franse regisseur Jean-Luc Godard. De film geeft een bijzonder inkijkje in het leven van de op dat moment veelbelovende regisseur en het tijdsbeeld.

Le Redoutable
Parijs 1967, de Franse regisseur Jean-Luc Godard werkt aan zijn nieuwe film La Chinoise. Hij wordt verliefd op de hoofdrolspeelster, de veel jongere actrice Anne Wiazemsky. Samen leven ze gelukkig. Met de studentenprotesten op straat lijkt de revolutie dichterbij dan ooit. Godard transformeert van gevierd filmmaker tot activistische maoïst. Hij vervreemdt langzaam van Anne en zijn publiek.

Een prachtige epos vol emotie en inzicht in de ontketende revolutie in Frankrijk en Jean-Luc zelf. Je voelt de onmacht die hem bevangt ten opzichte van de samenleving en de onmacht van Anne om door te dringen tot haar man.

Hier alvast een voorproefje:

Andere releases deze week

  • Darkest Hour 
    Een film die zich afspeelt in 1940, op dat moment is Churchill pas een paar dagen premier. Groot-Brittannië wordt hevig bedreigd door de Duitsers en de toekomst voorspelt weinig goeds. Er zit voor Churchill weinig anders op dan mee te werken met Hitler, maar zoals we allemaal weten, liep dit toch anders af...
  • Las Hijas de Abril 
    Een overweldigende film over de 17-jarige Valeria die met haar zus in Puerto Vallarta woont. Ze is zwanger, maar probeert dat voor haar omgeving te verbergen. Toch roept ze op zeker moment de hulp in van haar moeder April. Maar als zij bij de zussen intrekt, wordt langzaam maar zeker duidelijk waarom Valeria haar eigenlijk op afstand wilde houden.
  • 24 Hours to live 
    Een film waarin dood niet echt dood lijkt te zijn als een omgebrachte huurmoordenaar van een geheim syndicaat voor 24 uur tot leven wordt gewekt. Met een bijzondere rol voor onze eigen Rutger Hauer.
Article continues after the ad