Heerlijke muziek in een prachtige omgeving!

Na een succesvolle eerste editie in 2019, is Fundatie Summer Stage eindelijk terug. Een weekend lang (10-11-12 juni 2022) verandert de normaal zo serene beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis in een zinderend festivalterrein.

Op nog geen 15 kilometer van Zwolle ligt Kasteel het Nijenhuis, één van de best bewaarde havezaten van Overijssel. Tot 1984 werd het kasteel bewoond door Dirk Hannema, grondlegger van Museum de Fundatie en oud-directeur van het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen. In het kasteel en de bijbehorende Tuinzaal zijn stukken uit de Fundatie Collectie en wisselende tentoonstellingen te zien.

Article continues after the ad

Rond het kasteel ligt een beeldentuin die bestaat uit siertuinen, afgewisseld met bossen. Hier zijn sculpturen uit de collecties van Museum de Fundatie, Provincie Overijssel en Museum Beelden aan Zee te zien. In die tuin heeft Fundatie Summer Stage plaats.  

Vrijdag 10 juni / 20:00 uur YURI HONING ACOUSTIC QUARTET

De meedogenloze Blauwbaard heeft nu een eigen soundtrack, dankzij een van Nederlands bekendste saxofonisten: Yuri Honing. Het album wordt vergezeld door een multimediale installatie in de Tuinzaal van Kasteel het Nijenhuis, met schilderijen en video-art van Mariecke van der Linden.

Voorprogramma / 19:00 uur: Robin Scherpen

Zaterdag 11 juni / 20:00 uur KARSU

Zangeres en pianist Karsu treedt met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek over de hele wereld op.

Ze stond al drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival. Eind oktober staat Karsu in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Maar voor het zover is, speelt ze eerst in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis tijdens Summer Stage 2022.

Zondag 12 juni 13:00 uur: Masters of Music ArtEZ

15:30 uur: MINKA Wisselende performances van studenten van de Master of Music van het ArtEZ conservatorium en als afsluiter tintelfrisse electropop van Overijssels poptalent MINKA.

Op zondag is Fundatie Summer Stage gratis toegankelijk met een geldig toegangsbewijs voor Kasteel het Nijenhuis.

Tickets vanaf €15,-. Het hele weekend rijden er gratis pendelbussen tussen  station Heino & Kasteel het Nijenhuis. Meer informatie & kaartverkoop Fundatie Summer Stage

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in