Het verhaal achter de extravagante creaties!

Speciaal voor iedereen die snakt naar onze kunst, organiseert Museum MORE in mei een reeks live online lezingen met interessante onderwerpen.

Op donderdag 20 mei duikt kunsthistorica Renate Ketelaars in het fascinerende verhaal achter de extravagante creaties van Fong-Leng in Kasteel Ruurlo.

Article continues after the ad

Het accent in dit kunstcollege ligt op Fong-Lengs stormachtige carrière in de jaren 1972-1977. Niet toevallig ook de jaren waarin Mathilde, derde echtgenote van Willink, uitgroeide tot Fong-Lengs spraakmakende ambassadrice.

Uitgedost als ‘levend kunstwerk’ was Mathilde de belichaming van Fong-Lengs visie op mode. De keurige Nederlandse couturewereld zou nooit meer hetzelfde zijn.

Fong-Leng pakte uit met spektakel, met shows in musea en zelfs het PSV Stadion. Haar mannequins liepen op rock-muziek, creaties lieten bloot zien, champagne vloeide rijkelijk.

‘Teveel theater’ was de kritiek aanvankelijk, maar op den duur volgde erkenning voor de eigenzinnige Fong-Leng. Inspiratie voor haar unica deed zij onder andere op bij Japanse en Chinese prenten, exotische dieren en gewaden uit India en Afrika en de vormentaal van de art nouveau. Tot op de dag van vandaag inspireert Fong-Leng jonge modeontwerpers.

Zo werkt het online kunstcollege

  • Datum: donderdag 20 mei om 20:00 uur
  • Tijdsduur: 45 minuten
  • Prijs: € 12,50
  • Op de dag van de lezing krijg je 's ochtends een link toegestuurd, waarmee je de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer, tablet of laptop, als dat er nog niet opstaat.
  • De lezing volgt je live en kun je later niet terugkijken.
  • Je woont 'm bij via je eigen computer, laptop of tablet.
  • Het enige wat je nodig hebt, is een goede internetverbinding en geluid nodig.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in