Intiem portret van het land door Alexandra Rose Howland.

De tentoonstelling Leave and Let Us Go van Alexandra Rose Howland laat een intiem portret van Irak zien, een land dat volgens haar vaak verkeerd wordt begrepen en onjuist wordt afgebeeld. 

Article continues after the ad

Howland (1990, VS/VK) heeft de afgelopen vijf jaar in het Midden-Oosten gewoond en werk gecreëerd waarmee ze probeert de manieren waarop geopolitieke gebeurtenissen worden gecommuniceerd uit te dagen en te verbreden.

In 2017 verhuisde Howland naar Irak als langdurige investering om een volk in conflict te begrijpen en in beeld te brengen. Gedurende de tijd dat ze daar fotografeerde verzamelde ze smartphonefoto's, video's en familiefotoalbums van meer dan vijftig Irakezen uit het hele land.

Het archief, dat zo’n 300.000 afbeeldingen en video's bevat, geeft een openhartige kijk in het dagelijkse leven van de Iraakse bevolking, gezien door hun ogen. En leidde tot de creatie van Leave and Let Us Go, te zien tot 5 december in fotografiemuseum Foam 3H Amsterdam.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in