Kamerkoor, soundscapes – weird & wonderful, dit!

Voor de liefhebbers van muziekhybrides en sisterhood: van 13 t/m 24 oktober toert het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Martina Batič door het land met Ester.

In deze muzikale ode aan moedige vrouwen door de eeuwen heen verzorgt Shiva Feshareki de hypnotiserende soundscapes en brengt het koor muziek van David Lang.

De begeleidende video-installatie Living in Amerika met danseres Niaya Jones (ook bekend als Bosslady) werd geregisseerd door visual artist Miriam Kruishoop.

Article continues after the ad

Het Nederlands Kamerkoor zet in de voorstelling Ester oude én moderne powervrouwen centraal. Inspiratiebron vormt de bijbelse figuur Ester, een oeroud icoon van empowerment, die het Joodse volk redde van genocide door het heft in eigen hand te nemen.

SPEELLIJST wo 13 okt: Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam*, do 14 okt: De Vereeniging, Nijmegen, vr 15 okt: TivoliVredenburg, Utrecht, wo 20 okt: Muziekcentrum Enschede, vr 22 okt: De Doelen, Rotterdam, zo 24 okt: Amare, Den Haag. *onderdeel Amsterdam Dance Event

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in