Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ervaar de oneindigheid in Londen

Vanaf mei in het Tate Modern: Yayoi Kusama. Het Tate Modern Museum in Londen wekt vaak uiteenlopende reacties op: sommige mensen vinden het 't beste museum ter wereld, anderen vinden dat het een hoog nieuwe-kleren-van-de-keizer-gehalte heeft. Over één ding zijn liefhebbers en critici het eens: de...

Ervaar de oneindigheid in Londen

Vanaf mei in het Tate Modern: Yayoi Kusama.

Het Tate Modern Museum in Londen wekt vaak uiteenlopende reacties op: sommige mensen vinden het 't beste museum ter wereld, anderen vinden dat het een hoog nieuwe-kleren-van-de-keizer-gehalte heeft.

Over één ding zijn liefhebbers en critici het eens: de tentoonstelling waarmee het museum haar 20-jarig bestaan viert, mag er zijn. Te zien zijn twee Infinity Rooms van kunstenares Yayoi Kusama. In Filled with the Brilliance of Life en Chandelier of Greif beleef je de surrealistische ervaring van een in het oneindige weerkaatsende spiegel.

Vanwege het jubileum keert ook giga-spin Maman van Louise Bourgeois terug naar Tate Modern en er is een overzichtstentoonstelling over de geschiedenis van het museum. De tentoonstelling is vanaf 11 mei een jaar lang te zien.

Foto's (c) Tate Modern 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in