Vincent van Gogh's 'De Sterrennacht', 1889
Vincent van Gogh's 'De Sterrennacht', 1889

Leuk voor de donkere dagen: fanatiek losgaan op het leven van Vincent.

De jaren in Zundert en Nuenen. De inspiratie die hij in Antwerpen vond. Het blauw en geel van Arles. Het is allemaal terug te vinden in het Van Gogh Museum Monopoly spel. Deze editie is speciaal voor het Van Gogh Museum gemaakt. In het spel volg je het leven van Vincent van Gogh aan de hand van geselecteerde werken uit de collectie, die verschillende periodes uit zijn leven weergeven. Voor deze editie zijn er twee pionnen zijn gemaakt die alleen in dit spel gebruikt worden. Daarnaast hebben de huizen en hotels in het spel de Van Gogh kleuren Sunflower Yellow en Dutch Orange.

Ook de reguliere Kans en Algemeen Fonds kaarten kregen een Van Gogh sausje; kans is 'Postkantoor' geworden en Algemeen Fonds is nu de 'Kunstenaarsvereniging'. De teksten van de opdrachten op deze kaarten hebben betrekking op het leven van Van Gogh. Gezien zijn explosieve karakter kan dat nog spannend worden in de huiskamer.

Article continues after the ad

Bij het spel zit een spelboekje, waarin de verschillende werken en levensloop van Vincent van Gogh nader worden toegelicht. Het Van Gogh Museum Monopoly (55 euro) is vanaf half november verkrijgbaar in het Nederlands en Engels in de webshop van het museum en vanaf 25 november bij Bruna. Met de aankoop steun je het werk van het museum.

Foto's © Van Gogh Museum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in