The Hump geeft één concert, in Eindhoven.

De legendarische Britse zanger Engelbert Humperdinck staat dinsdag 19 april 2022 in Muziekgebouw Eindhoven. De 85-jarige Humperdinck is nog goed bij stem en geeft slechts één show in Nederland.

Article continues after the ad

De Britse zanger is bekend van evergreens als 'Quando, Quando, Quando', 'The Last Waltz' en het onvergetelijke '(Please) Release Me', dat maar liefst 56 weken in de hitlijsten stond. De kaartverkoop start a.s. vrijdag 28 mei om 10:00 uur.

In zijn 50-jarige carrière heeft Engelbert Humperdinck, hier in 1989, meer dan 140 miljoen albums verkocht, waaronder 64 gouden en 35 platina albums. Daar stopt het succes niet want Humperdinck heeft ook vier Grammy-nominaties, een Golden Globe en sterren op de Walk of Fame in Hollywood en Las Vegas bij elkaar gezongen.

Humperdincks repertoire overstijgt alle genres: Van de meest romantische ballades tot soundtracks maar ook disco, rock en zelfs gospel. Zijn unieke stem heeft miljoenen fans over de hele wereld gecharmeerd. Het is echter niet alleen de stem, maar zeker ook de man zelf, met zijn innemende gevoel voor humor en zelfspot.

Enkele van zijn grootste hits zijn 'After The Lovin', 'The Last Waltz', 'Spanish Eyes', 'Quando, Quando, Quando' en het onvergetelijke '(Please) Release Me', dat maar liefst 56 weken in de hitlijsten stond. Zijn lied ‘Ten Guitars’ werd het onofficiële volkslied van Nieuw-Zeeland.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in