Joe Kennedy III
Joe Kennedy III

Het is officieel: Joseph Kennedy III is verkiesbaar.

Gezien het feit dat het met veel familieleden die de politiek ingingen niet best is afgelopen – vermoord, voortijdig overleden, aan de drank – zou een normaal mens nog eens op zijn hoofd krabben voor hij zich verkiesbaar zou stellen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Joseph Kennedy III – Joe voor intimi - stelt zich kandidaat voor de Senaatsverkiezingen van 2020 voor de staat Massachusetts. En iedereen weet dat de Senaat het opstapje is voor het hoogste ambt: president.

Article continues after the ad

Stel dat Elizabeth Warren, een van de Democratische kandidaten voor het presidentschap, die race wint, dan zou Joe vermoedelijk de gedroomde running mate zijn. 

Democraat Joseph zit momenteel in het Huis van Afgevaardigden voor Massachusetts (te vergelijken met onze Tweede Kamer), de Senaat is een stapje omhoog in de politieke hiërarchie (zoals hier de Eerste Kamer). Hij is de kleinzoon van Robert F. Kennedy en een achterneef van John F. Kennedy, de 35ste president van de Verenigde Staten. Joseph is de eerste Kennedy sinds 1962 om zich verkiesbaar te stellen voor de Senaat.  

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#TBT to the last time I wore a shirt that matched my hair.

Een bericht gedeeld door Rep. Joe Kennedy (MA-4) (@repkennedy) op

Joe groeide op in Massachusetts met zijn tweelingbroer Matthew in een politiek actief gezin. Hij studeerde managementwetenschappen en techniek in Standford, werkte twee jaar voor het Peace Corps en studeerde vervolgens rechten aan Harvard. Hij spreekt vloeiend Spaans en stond er op de universiteit al om bekend dat hij geen alcohol drinkt. In 2009 studeerde hij af en kreeg een baan bij Justitie als assistent-openbaar aanklager. Sinds 2012 zit hij in de politiek.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rep. Joe Kennedy (MA-4) (@repkennedy) op

Kennedy is getrouwd met advocaat Lauren Anne Birchfield...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rep. Joe Kennedy (MA-4) (@repkennedy) op

...en heeft een dochter Eleanor (4) en een zoon, James (2).   

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in