Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Elise 'Ruxandra' Schaap wint Ster voor beste actrice

En ze nam 'm hilarisch in ontvangst!  Voor de Televizier-Ster Acteur/Actrice 2019 waren dit jaar alleen vrouwen genomineerd: Chantal Janzen, Ilse Warringa én Elise Schaap. Die ken je van Nouveau (wij weten wel wie leuk is!), Soof: Een Nieuw Begin en natuurlijk de Familie Kruys, waarin ze Ruxandra...

Elise 'Ruxandra' Schaap wint Ster voor beste actrice

En ze nam 'm hilarisch in ontvangst! 

Voor de Televizier-Ster Acteur/Actrice 2019 waren dit jaar alleen vrouwen genomineerd: Chantal Janzen, Ilse Warringa én Elise Schaap. Die ken je van Nouveau (wij weten wel wie leuk is!), Soof: Een Nieuw Begin en natuurlijk de Familie Kruys, waarin ze Ruxandra speelt.

Elise won de ster en haalde er haar alter ego Ruxandra bij: "De ster is een hele grote glimmende druif op een slagroomtaart'', zegt ze in haar kenmerkende accent. "Joelie zitten in mijn hartje en gaan er nooit meer uit. Vaarwel!''

Elise en haar man Wouter de Jong – ze hebben samen een dochter en hij verzorgde tijdens het gala professioneel haar PR - deelden eerder dit jaar hun relatiegeheimen in Nouveau.

Hierbij nog even een paar highlights:

Elise over de eerste klik: " Eigenlijk begon het die eerste week al te vonken tussen ons, dus toen hij tijdens het slotdiner van de introductie op me af kwam, dacht ik: ha, dit wordt een leuk gesprek. Tot ik zijn openingszin hoorde: 'Hé, gebruik jij deodorant?' Zo vreemd dat ik even dacht: laat maar. Wist ik veel dat hij uit pure speelsheid wel vaker dat soort gekke opmerkingen maakte."

Elise over zijn voorstel om te gaan samenwonen: "Ik was er niet klaar voor en reageerde ook tamelijk lauw. Maar toen ik Wouter ineen zag krimpen, vond ik dat zo zielig dat ik zei: “Nee, ja, sorry, gaan we doen! Niet veel later zaten we samen op dertig vierkante meter, voortdurend in elkaars aura. Toen ging het mis. Ik werd verliefd op een ander, ging daarin op en verzweeg dat."

Wouter over hoe dat afliep: "Ik kwam erachter. Eerst was ik natuurlijk pislink, maar ik kon al snel afstand nemen, waardoor het geen drama werd. Het huis stond op mijn naam, dus ik zei: 'Vind een eigen plek en dan zien we over een halfjaar wel hoe het ervoor staat.' Ik heb echt niet in mijn eentje zitten kniezen, maar wat ik ook niet deed, was met modder gooien. Dat heeft zeker geholpen om weer bij elkaar te komen."

Elise over hoe het goed kwam: "Ik had al direct spijt, maar toen ik eenmaal bij een vriendin was ingetrokken, dacht ik helemaal: jeetje, wat heb ik gedaan? Wat wij hadden was zo bijzonder! Dat was het begin van een enorm charmeoffensief: lange telefoongesprekken, heel veel lieve sms’jes. En toen jij (Wouter) een maand in Ecuador de bloemetjes buiten had gezet, stond ik je in alle vroegte op Schiphol op te wachten met twintig ballonnen en een groot kartonnen bord: “Hier staat de liefde van je leven.”

Foto's © Nouveau, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in