Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Eerste beelden van The Gilded Age (van de maker van Downton Abbey!)

Met onder andere de lookalike dochter van Meryl Streep. The Gilded Age is het nieuwe project van Julian Fellowes, de bedenker van Downton Abbey. Het drama heeft niets met Downton te maken, hooguit dat het je een beetje een beeld geeft van Cora's leven als rijke Amerikaanse, die werd uitgehuwelijk...

Eerste beelden van The Gilded Age (van de maker van Downton Abbey!)

Met onder andere de lookalike dochter van Meryl Streep.

The Gilded Age is het nieuwe project van Julian Fellowes, de bedenker van Downton Abbey. Het drama heeft niets met Downton te maken, hooguit dat het je een beetje een beeld geeft van Cora's leven als rijke Amerikaanse, die werd uitgehuwelijkt om een armlastige Britse aristo op de been te houden.

Bij wijze van dikke knipoog naar Downton Abbey maakt Cousin Violet even haar opwachting, als de jonge versie van de later vermaarde en gevreesde Dowager Countess.

De serie is onder andere opgenomen in Central Park en speelt zich af in 1882. Het verhaal volgt de verweesde jonge vrouw Marion Brook (Louisa Jacobson, jongste dochter van Meryl Streep) bij haar pogingen om in negen afleveringen haar plek te vinden in de society.

Ze verhuist van Pennsylvania naar New York waar ze onder de hoede wordt genomen van haar rijke tantes Agnes van Rhijn en Ada Brook. De eerste wordt gespeeld door de zalig hautaine Christine Baranski, de laatste door Cynthia Nixon (Sex and the City, And Just Like That).

Marion komt er al snel achter dat de society in Manhattan uiteenvalt in Oud Geld en Nouveau Riche. Zoals Agnes zegt: 'Macht hoort bij oud New York, liefje, niet bij het nieuwe. Nooit bij de nieuwen.'

Aan de andere kant van deze sociale strijd staan Marions buren, die rijk zijn geworden door de spoorwegen. George Russell is een meedogenloze magnaat, zijn vrouw Bertha een ambitieuze dame en hun zoon Larry is uiteraard ronduit onweerstaanbaar. Verder in beeld: Marions nieuwe vriendin, Peggy Scott (Denée Benton), een succesvolle en slimme Afro-Amerikaanse die naar de grote stad is gekomen om er carrière te maken als schrijver.

Release is nog gissen

Wanneer The Gilded Age in Nederland te zien is, is nog niet bekend. Sky International noemt januari 2022, in Amerika staat de release op HBO gepland voor februari 2022 en het moet wel heel gek gaan als ie rond die tijd niet ook in Nederland te streamen is of door Amazon Prime of Netflix wordt overgenomen. Leuk om als opwarmertje te kijken: The Age of Innocence (1993) en miniserie The Buccaneers (1995): zelfde tijd, zelfde thema.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in