Deze heerlijke fashionfilm heeft een trailer!  

Dior waagt zich nogmaals aan een film. Konden we met Haute Couture al een blik werpen achter de schermen op 'les petit mains' in het atelier, ook 'Mrs Harris goes to Paris' droomt van de wereld van de haute couture en laat veel zien van de wereld van luxe label. Het is een verfilming van Paul Gallico’s roman 'Flowers for Mrs Harris' uit 1958.

Lesley Manville speelt Mrs Harris, een werkster in het Londen van na WOII, die smoorverliefd wordt op een couturejurk van een van haar werkgevers, Lady Dant (Anna Chancellor). Ze besluit elke cent die ze kan missen opzij te leggen om naar het atelier van Dior in Parijs te kunnen gaan en er daar eentje voor zichzelf te kunnen kopen.

Article continues after the ad

Als ze eenmaal het Kanaal is overgestoken, blijkt het toch lastiger te zijn om toe te worden gelaten tot de gepoederde wereld van de zeer rijken dan ze had gehoopt. Tussen haar en een mooie jurk staat Isabelle Huppert als de snobby atelierchef Madame Colbert, die haar neus ophaalt voor deze atypische klant. Gelukkig zijn andere Parijzenaars Mrs Harris wél behulpzaam.

'Mrs Harris goes to Paris' draait vanaf eind september in de bioscopen. Wie niet genoeg kan krijgen van Lesley Manville en couture: check Phantom Thread, waarin ze de zus van couturier Reynolds Woodcock speelt én verheug je op het volgende seizoen van The Crown, waarin Lesley prinses Margaret gestalte geeft en als íemand dol was op couture, was het Margaret wel. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in