Christmas with the Crawleys.

Escapisme 2.0: niet alleen naar een heel andere plek, ook nog eens naar een heel ander tijdperk. De kerstdagen kun je nu - in je hoofd toch zeker - slijten in de wereld van Downton Abbey.

De populaire serie (met verfilming) komt nu met een heus kerstkookboek waar het water je ouderwets van in de mond loopt.

Article continues after the ad

Honderd recepten staan er in het (Engelstalige) boek, van upstairs dinner party tot downstairs desserts. Vaak gebaseerd op klassieke recepten uit Downton-tijden, en ook geserveerd in de serie.

Wat ze zoal aten tussen 1912 en 1926? Och, een hele gans bijvoorbeeld. Yorkshire pudding. Een gelei van champagne. En natuurlijk een Christmas cake.

Oké, een Mrs. Yardley krijg je er niet bij (en ook geen bedienend personeel), maar zo'n ver-van-ons-bed-kerst klinkt evengoed heerlijk op dit moment. Pinkjes in de lucht! Je koopt The Official Downton Abbey Christmas Cookbook bijvoorbeeld via Amazon.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in