Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít zijn de mooiste bibliotheken ter wereld

Fotofeestje voor bibliofielen! Niets ten nadele van de eReader – in tijden van zelfisolatie is het een zegen om alles te kunnen downloaden wat je wilt lezen. Maar toch: een oude bibliotheek, zo'n kathedraal vol kennis, boeken en manuscripten, met laddertjes en een gedempte stilte heeft ook wel wa...

Dít zijn de mooiste bibliotheken ter wereld

Fotofeestje voor bibliofielen!

Niets ten nadele van de eReader – in tijden van zelfisolatie is het een zegen om alles te kunnen downloaden wat je wilt lezen. Maar toch: een oude bibliotheek, zo'n kathedraal vol kennis, boeken en manuscripten, met laddertjes en een gedempte stilte heeft ook wel wat.

Massimo Listri fotografeerde de oudste en mooiste bibliotheken ter wereld en bracht zijn foto's samen in het boek The World's Most Beautiful Libraries.

Erin staan schitterende foto's van Europese bibliotheken die zijn gebouwd tussen de 15de en 19de eeuw, met zoveel oog voor detail dat je het stof op de antieke boeken haast kunt ruiken. Een impressie: 

Foto's ©  Massimo Listri - The World's Most Beautiful Libraries, uitgegeven door Taschen € 150

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!