Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit zijn de eerste beelden van Lady Chatterley's Lover!

Nieuwe verfilming van de klassieker van D.H. Lawrence. Nu zouden we het verhaal vermoedelijk aan de tamme kant vinden, maar de roman Lady Chatterley's Lover (1928) was het rode oortjesboek van de vorige generaties. Het boek was notoir vanwege de fysieke en emotionele relatie tussen een working cl...

Dit zijn de eerste beelden van Lady Chatterley's Lover!

Nieuwe verfilming van de klassieker van D.H. Lawrence.

Nu zouden we het verhaal vermoedelijk aan de tamme kant vinden, maar de roman Lady Chatterley's Lover (1928) was het rode oortjesboek van de vorige generaties.

Het boek was notoir vanwege de fysieke en emotionele relatie tussen een working class man (de jachtopziener) en een upper class vrouw. Instant drama en een societyschandaal, want Lady Chatterley trotseert de conventies in haar zoektocht naar liefde en geluk.

Het fysieke aspect van de liefde wordt vrij expliciet omschreven in het boek. Het werd in Italië uitgegeven en werd in Engeland als zo obsceen beschouwd dat het er pas in 1960 verkrijgbaar was.

Na Bridgerton, The Crown en The Empress heeft Netflix ook van dit verhaal een nieuwe verfilming besteld. Emma Corrin (de jonge Diana in seizoen 4 van The Crown) speelt de titelrol, Jack O’Connell de hunk waar de lady verlangend naar kijkt.

Werd in eerdere verfilmingen de leading lady nog wel eens afgeschilderd als een sloerie die haar lusten niet de baas was, de nieuwe versie vertelt het verhaal meer vanuit Lady Chatterley en haar volstrekt menselijke behoeften.

De nieuwste versie van Lady Chatterley's Lover is vanaf 25 november te zien in de bioscopen en vanaf 2 december te streamen op Netflix.

Foto's © Parisa Taghizadeh/Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in