Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít kun je verwachten op Festival Wonderfeel

Internationale topmusici op uniek buitenfestival. Het is een van de leukste en meest bijzondere festivals van Nederland: Wonderfeel. De achtste editie wordt gehouden op 15, 16 en 17 juli midden in de unieke natuur op buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland. De buitenplaats is drie dagen lang...

Dít kun je verwachten op Festival Wonderfeel

Internationale topmusici op uniek buitenfestival.

Het is een van de leukste en meest bijzondere festivals van Nederland: Wonderfeel. De achtste editie wordt gehouden op 15, 16 en 17 juli midden in de unieke natuur op buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland.

De buitenplaats is drie dagen lang het groene decor voor meer dan zestig optredens. Van barok tot minimal, van klassieke hits tot kersverse noten, met lijnen naar jazz, pop en niet-westerse muziek. Uitgevoerd door (inter)nationale musici van wereldklasse, jonge honden en oude rotten op een van de mooiste natuurplekken in Nederland. Een greep uit het programma:

Na het succesvolle debuut vorig jaar keren het Franse Ensemble Jupiter en stersopraan Lea Desandre terug en brengen ze samen met de Britse countertenor Iestyn Davies een programma met aria’s van Händel.

De Noorse violiste Mari Samuelsen speelt samen met musici van het Belgische kamerorkest Casco Phil een all-female programma met werken van onder anderen Tabakova, Meredith en Lera Auerbach.

Nathalie Joachim, Grammy genomineerde fluitist, componist en vocalist, werkt vrijdag en zaterdag op het festivalterrein samen met de musici van Fuse, het huisensemble van Podium Witteman, aan een nieuwe compositie die ze zondag uitvoeren voor publiek.

Pianist Pavel Kolesnikov staat op het festival met zijn trio Aventure (met violiste Elina Buksha en cellist Aurélien Pascal) en speelt quatre mains met Samson Tsoy.

Accordeonist Mario Batkovic mixt klassiek en pop en is een graag geziene gast op Lowlands. Op Wonderfeel treedt hij zowel solo als samen met Cappella Amsterdam op.

De Kanneh-Masons, internationaal bekend geworden door het optreden van cellist Sheku op de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle, komen met vijf familieleden naar Wonderfeel. 

Elk jaar stelt Wonderfeel een land centraal. Dit jaar gaat de aandacht naar Groot-Brittannië met een programma, samengesteld door gastcurator Toks Dada. Behalve de eerder genoemde Pavel Kolesnikov, Aventure, Samson Tsoy, Iestyn Davies en The Kanneh-Masons brengt Dada celliste Yaroslava Trofimchuk & pianist Luka Okros, het Manchester Collective en Abel Selaocoe met zijn ensemble Cheseba naar het festival.

Tickets kun je reserveren op Wonderfeel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in