Bij de nieuwe Nouveau: een bookazine van Záfon!

Voor als je nog een boek zoekt om in één ruk uit te lezen: 'De schaduw van de wind' van Carlos Ruiz Zafón uit 2005 is de nummer 1 in de nieuwste editie van de Hebban 1000, de duizend mooiste boeken aller tijden.

De populaire roman van de in 2020 overleden Spaanse bestsellerauteur neemt hiermee de toppositie over van 'Ik ben Pelgrim', de debuutthriller van Terry Hayes, die de afgelopen twee jaar op de eerste plaats stond. De Hebban 1000 wordt gebaseerd op de mooiste boekenlijsten van duizenden Hebban-lezers, de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen.  De 222.350 leden lazen samen al meer dan 3,5 miljoen boeken.

Boek in een boek in Barcelona

'De schaduw van de wind' (13 euro) speelt in het oude centrum van Barcelona ten tijde van de Franco-periode. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar het Kerkhof der Vergeten Boeken. Daniel mag een boek uitkiezen en kiest 'De schaduw van de wind', geschreven door een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, en hij gaat op zoek naar meer informatie over het boek en de schrijver.

Article continues after the ad

Het échte boek zette een ware trend in gang: in de jaren die volgden barstte het in de boekhandels van romans die in dezelfde stijl werden vormgegeven. Het mysterieuze stadsbeeld in sepia, een keuze van ontwerper en vormgever Wil Immink (1964-2019), veranderde in een stijl die door veel uitgevers werd geïmiteerd, op zoek naar hetzelfde succes als dat van deze zomerhit.

Heads up! Bij de nieuwe Nouveau die deze week bij de abonnees arriveert en in de winkels ligt, zit een gratis Bookazine met een verhaal van Zafón!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in