Iedereen in zijn eigen bubbel. Letterlijk.

De Amerikaanse band The Flaming Lips laat zich niet klein krijgen door covid-19 en heeft een manier gevonden om volledig coronaproof toch te kunnen optreden. Ze organiseerden in Oklahoma City een concert in grote kunststof bubbels.

Article continues after the ad

De band maakte hier al eerder gebruik van op het podium, maar besloten nu - primeur! - ook het publiek een eigen bubbel te geven. “We hebben honderd plastic bubbels gekocht, I love them,” zegt zanger Wayne Coyne. “Je kunt gewoon naar hartenlust meezingen en dansen zonder anderen eventueel te besmetten.” Het was wel een beetje dampen, zo te zien.

Zo'n bubbelconcert kan een tijdelijke oplossing zijn voor concerten en festivals, maar ook grote theaters denken hard na over iets dergelijks, in de vorm van kunststof cabines, om toch weer voorstellingen met publiek te kunnen geven. Het vraagt wel om gedisciplineerd binnenkomen en na afloop vertrekken én het zal een hele uitdaging zijn om een toneelstuk of musical vanuit bubbels te spelen. Stel dát, zou je het zien zitten? 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in