Hij zingt als 16de 'Miss You' in de tweede halve finale.

De vrolijke Eurovisiegekte gaat vanavond door met de tweede halve finale in Turijn. En dan komt ook België aan de beurt, met zingende keeper Jérémie Makiese (hij speelt voor Royal Excelsior Virton).

Hij schreef de tekst en de melodie zelf, maar daarna hielpen diverse oudgedienden uit de muziek hem om er een aanstekelijke mix van te maken. Beetje pop, beetje soul, beetje hiphop én een beetje klassiek. ‘Ik hou gewoon van muziek,’ zei Jérémie. ‘Van álle soorten muziek’.

Jérémie werd geboren in Congo, zingt sinds zijn derde, woont vanaf zijn zesde in België, en spreekt zowel Frans als Nederlands. Hij won de laatste editie van The Voice Belgique en liet erna in een interview eens vallen dat hij best mee wilde doen aan Eurovisie. Voor je het weet sta je dan in Turijn, als je een beetje kunt zingen (en dat kán hij). Succes, zuiderburen!

Article continues after the ad

Op wie moet je vanavond nog eens meer letten? Polen en Zweden zouden het wel eens goed kunnen gaan doen, maar in de categorie grappig en helemaal Eurovisie komt niemand meer over Subwoolfer van Noorwegen heen, door Nederlandse fans inmiddels innig omarmt vanwege de sprekende gelijkenis met de praatpalen waar generaties mee zijn opgegroeid.

En nog even dit

En nog even dit: het ontroerendste moment tot nu toen had plaats in de intermissie van de eerste halve finale. Daarin zong Antonio Diodato Fai Rumore, het nummer waarmee hij in 2020 zou meedoen (en waarmee hij getipt werd als winnaar). Vanwege de pandemie ging het Eurovisie Songfestival destijds niet door, dinsdag mocht hij het alsnog op het Eurovisiepodium zingen. De Italianen waren hem nog niet vergeten en zongen het nummer woord voor woord mee: kippenvel! 

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in