Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deense tragikomedie Druk beste film van 2021

Volgens de Nederlandse filmpers moet je 'm zien! De Deense tragikomedie Druk en de Srebrenica-film Quo Vadis, Aida? zijn door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten uitgeroepen tot de twee beste bioscoopfilms van 2021.  Druk kreeg de meeste punten na een stemming onder meer dan vijftig Nederla...

Deense tragikomedie Druk beste film van 2021

Volgens de Nederlandse filmpers moet je 'm zien!

De Deense tragikomedie Druk en de Srebrenica-film Quo Vadis, Aida? zijn door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten uitgeroepen tot de twee beste bioscoopfilms van 2021. 

Druk kreeg de meeste punten na een stemming onder meer dan vijftig Nederlandse critici; Quo Vadis Aida? werd gekozen als beste Nederlandse bioscooptitel.

Druk & dronken

Druk gaat over vier docenten die bij wijze van experiment voortaan met alcohol op voor de klas gaan staan.

De film is  geregisseerd door Tomas Vinterberg (Festen, Jagten) en won afgelopen jaar de Oscar voor beste buitenlandse productie.

Val van Srebrenica

Quo Vadis, Aida? vertelt over de val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide, gepleegd door Bosnisch-Servische troepen.

Die kostte meer dan 7000 moslimjongens en -mannen het leven.

Je kunt beide films streamen via Pathé Thuis.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in