'Met boeken kun je ook thuis naar onbekende plaatsen reizen.'

Net als vorig jaar heeft Charlotte Casiraghi, in samenwerking met Chanel, een leeslijst voor de vakantie samengesteld.

Charlotte heeft een stevige studie aan de Sorbonne achter de rug en is een filosofie-enthousiast, het is dus geen wonder dat er geen chicklit op staat. Wat dan wel?

The Second Woman van Louise Mey, een psychologische thriller over huiselijk geweld (Engelstalig en Franstalig verkrijgbaar)

Article continues after the ad

A Simple Passion door Annie Ernaux , een korte en intense getuigenis van verlangen en verlies. Engels- en Franstalig

Heksen van Mona Chollet,  gebaseerd op het tot nadenken stemmende werk van filosofen en dichters als Simone de Beauvoir en Adrienne Rich op wat er nog over is van het stereotype vrouwelijke heks. Nederlandstalig

De ondankbare vluchteling waarin Dina Nayeri vertelt in zijn non-fictiedebuut zijn eigen verhaal dat begint wanneer de achtjarige met zijn moeder en broer Iran moet ontvluchten om een ​​nieuw leven te beginnen in een Italiaans hotel dat is omgebouwd tot vluchtelingenkamp. Nederlandstalig.

En als ik er maar één kan kiezen?

Van de vier is De Ondankbare Vluchteling een absolute aanrader, omdat het zo'n nieuw, onthutsend en helaas ook realistisch beeld schetst hoe het is om een vluchteling te zijn. "De zomer is de ideale tijd om meer te lezen," zegt Charlotte. "Met boeken kun je naar onbekende plaatsen reizen, ook als je lekker thuis blijft."

Foto (c) Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in