Virgin River is als een lekker boek: je hebt de hele dag zin om straks weer terug te keren naar waar je gebleven is...

Hier doen we het niet zo snel, misschien omdat ons land er simpelweg te klein voor is, maar in Amerika is het niet ongebruikelijk om na een dramatische gebeurtenis in je leven je boeltje op te pakken en elders opnieuw te beginnen. Zo vertrekt Melinda Monroe om niet meteen duidelijke redenen naar Virgin River, een afgelegen dorpje in de bossen, omringd door natuur, natuur en niets dan natuur. Het idee is dat ze als verpleegkundige de lokale huisarts bij gaat staan. Zijn bemoeizuchtige vrouw heeft haar ingehuurd, de dokter zelf ziet helemaal niets in Melinda's komst. Barman Jack, een veteraan, echter wèl. 

Onvervalste romantiek

Dat zijn de ingrediënten voor dit eerste seizoen van Virgin River, de serie die sinds deze maand op Netflix staat. En als je behoefte hebt aan wat onvervalste Amerikaanse romantiek absoluut een must-see, tien afleveringen telt dit eerste seizoen, dus je bent er geen weken zoet mee. Stoere mannen, the good and the bad, een vervallen blokhut, man en vrouw met beiden een trauma die zich zeer tot elkaar aangetrokken voelen, misverstanden, hobbels die overwonnen moeten worden, dorpsbewoners die steeds voor reuring zorgen, kortom: the works! Genieten met een grote G als je van het genre houdt.

Article continues after the ad

En smaken verschillen natuurlijk, maar extra attractie is voor mij toch wel de woest aantrekkelijke barman Jack, gespeeld door Martin Henderson, die we onder meer kennen als kortstondige lover van Meredith Grey in Grey's Anatomy. Het tweede seizoen wordt eind 2020 verwacht.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in