Een Nederlandse primeur.

We kunnen in deze veel-thuis-tijden bijna niet genoeg te streamen hebben. Dus zijn we bij Nouveau al langer fan van Amazon Prime Video, de streamingdienst van Amazon. Waar vanaf morgen (13 mei) ook de eerste Nederlandse film te zien zal zijn.

De Oost hebben we het dan over, een film over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog van regisseur Jim Taihuttu (WolfRabat) met in de hoofdrollen Marwan Kenzari (die inmiddels diep in Hollywood is doorgebroken) en Martijn Lakemeier.

Indonesië, 1946. Johan (Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager. 

Article continues after the ad

Een dijk van een verhaal dat in onzekere bioscooptijden via Prime Video alsnog een Nederlands thuis heeft gevonden. Wil je kijken? Een abonnement op Amazon Prime Video kost slechts 2,99 euro per maand, en er is nog veel meer moois te vinden in de bibliotheek. Zeer de moeite waard.

Beeld: Amazon Prime Video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in