Renée Zellweger zet in de film Judy een geweldige Judy Garland neer. Ze won niet voor niets een Bafta afgelopen week. De film wordt alom geprezen.

Alleen Liza en halfzus Lorna (de dochters) Luft willen de film niet zien. 

Over Renée

In een interview met het magazine Variety zei Liza dat ze de laatste maanden van haar moeders leven niet op het witte doek hoeft te zien. Wel liet ze iets los over Renée Zellweger. "Ik hoop dat ze een mooie tijd heeft gehad tijdens het filmen."

Liefde

Regisseur Rupert Goold vindt het jammer, maar heeft er wel alle begrip voor.  "Ik hoop dat ze - mochten ze de film toch zien - begrijpen dat het een teken is van de liefde die we voelen voor de persoon Judy Garland en de erfenis die ze achterliet."

Article continues after the ad

Tragisch

Renée heeft overigens ook een Oscar-nominatie op zak met haar rol in de film. Volgende week weten we of ze er met het gouden beeldje vandoor gaat. Die kans is best groot. Judy laat de laatste maanden van haar leven zien. En die waren tragisch: ze kampte met een alcohol- en drugsverslaving en was in gevecht haar ex-man, Sid Luft over de voogdij.

Bron: Variety Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in