Ons favoriete multitalent Daphne Deckers komt in het najaar met een bijzonder boek waar we nú al benieuwd naar zijn.

Daphne is een creatieve samenwerking aangegaan met Uitgeverij Podium, bij wie ze in de zomer ede filmeditie van haar roman Alles is zoals het zou moeten zijn uit zal brengen. Maar ze werkt óók een non-fictieboek, dat in het najaar zal verschijnen: De kleine gids van het NIKSEN, geluk en gezelligheid in Nederland van nu.

Daphne: "We leven momenteel in een roerige tijd maar ik wil met Niksen een positief boek maken over de leuke en fijne dingen in Nederland, met veel aandacht voor onze culturele eigenaardigheden. Het is erg leuk om aan te werken, ik word er zelf vrolijk van."

Afgelopen zomer bracht TIME een groot stuk over het Nederlandse fenomeen 'niksen' waarin werd beschreven dat ‘The Dutch’ hard konden werken maar ook heel effectief konden luieren. De internationale aandacht voor 'niksen' heeft Deckers nu geïnspireerd om 'een vrolijk-stemmend, herkenbaar portret' te schrijven over ‘geluk en gezelligheid in het Nederland van nu’.

Article continues after the ad

Wij kijken er naar uit, en wij niet alleen. De uitgever zou al gesprekken voeren met internationale uitgevers die graag de vertaalrechten willen. Niksen willen we immers allemaal.


Beeld: Uitgeverij Podium

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in