Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dansen aan zee: de mooiste strandkunst

Omdat de kust op warme dagen onweerstaanbaar lokt. Het geluid van de zee, het warme zand onder je voeten – je kunt het bijna voelen als je naar goede strandkunst kijkt. In de nieuwe Nouveau vind je een prachtige reportage over dit thema. (c) Edgar Degas Voor kunstenaars vormen het strand en de ku...

Dansen aan zee: de mooiste strandkunst

Omdat de kust op warme dagen onweerstaanbaar lokt.

Het geluid van de zee, het warme zand onder je voeten – je kunt het bijna voelen als je naar goede strandkunst kijkt. In de nieuwe Nouveau vind je een prachtige reportage over dit thema.

(c) Edgar Degas

Voor kunstenaars vormen het strand en de kust vaak een onuitputtelijke bron van inspiratie. Want in een strand­gezicht zijn zo veel verschillende emo­ties en stemmingen te vatten.

(c) Eugène Boudin 

De uitgelaten vrolijkheid van een hete zomer­dag, de verstilling van een vroege ochtend aan zee, de warme melancholie van een zonson­dergang of het gevoel van dreiging, opgeroe­pen door een storm die de golven omhoog zwiept.

Meer weten over de achtergronden van de vele schilderen over strand en zee die er door de eeuwen heen gemaakt zijn? Lees verder in de nieuwe Nouveau, nu in de winkel en te bestellen op Magazine.nl