Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

The Crown: 'Van de pruik van de Queen krijg je jeuk'

Olivia Colman wenst haar opvolger sterkte. Olivia Colmans dagen als The Queen zitten erop, de rol gaat nu naar Imelda Staunton (64) "maar ik zou het niet wagen om haar advies te geven," zegt Colman (46) die HM speelde op middelbare leeftijd. "Ze zag het ongetwijfeld beter doen dan ik. Imelda is b...

The Crown: 'Van de pruik van de Queen krijg je jeuk'

Olivia Colman wenst haar opvolger sterkte.

Olivia Colmans dagen als The Queen zitten erop, de rol gaat nu naar Imelda Staunton (64) "maar ik zou het niet wagen om haar advies te geven," zegt Colman (46) die HM speelde op middelbare leeftijd.

"Ze zag het ongetwijfeld beter doen dan ik. Imelda is buitengewoon als actrice en ik kan niet wachten om te zien hoe ze het aan zal pakken."

Hoe beviel het spelen van Elizabeth II? "Ik heb haar ervaren als sterk als staal en met een bovenmenselijke stoïcijnse instelling, die erg verschilt met mijn eigen… nogal emotionele karakter. Het was moeilijk in de mindset van de Queen te blijven, want ik krijg al tranen in mijn ogen van een foto van een puppy."

Echt totaal geen advies voor Imelda die de laatste twee seizoenen (jaren negentig tot 2003) voor haar rekening neemt? "Nou, vooruit: van de pruik van de Queen krijg je jeuk. Sterkte daarmee."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in