Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Contact: glaskunst van Bert Sterk

Nouveau.nl is de website van het tijdschrift Nouveau en wordt uitgegeven door DPG Media B.V.DPG Media B.V.Capellalaan 652132 JL HoofddorpPostbus 19002130 JH HoofddorpTelefoon: 088 - 550 02 50E-mail: redactie@nouveau.nlKvk 34172906BTW NL810828662B01Redactieadres:Capellalaan 652132 JL HoofddorpVragenHeeft u vragen over de inhoud van Nouveau of de internetsite?Stuur dan een

Contact: glaskunst van Bert Sterk

Prachtig versmolten emoties in glas.

Soms blaast hij, soms giet hij en soms gebruikt hij heel andere technieken. Hij combineert ander materiaal met het glas. Maar altijd is Bert Sterk op zoek naar nieuwe manieren om emoties uit te drukken met glas.

De Compagnie in Veghel presenteert tot en met 19 december de expositie Contact van eerdergenoemde Bert Sterk. Een combinatie van bestaand en nieuw werk. Alles raakt aan contact of juist het ontbreken daarvan.

Tweederangs burgers van tweederangs glas

Achter ieder werk schuilt een verhaal of beleving. Soms geeft Sterk dit prijs in de titel, op andere momenten laat hij het aan de kijker om er een eigen invulling aan te geven. Daarnaast werkt hij vaak vanuit een thema.

Het thema glas en papier leidde in 2016 tot een serie glazen vluchtelingen. Gemaakt van 2e keus glas. “Vluchten is altijd tweede keus en vluchtelingen in Europa worden als tweederangs burgers behandelt,” aldus Sterk, die zo vorm en inhoud met elkaar verweeft. De beeldjes komen uit één mal, maar zijn toch allemaal verschillend.

Een ander persoonlijk werk is de ruggenwervel. Tien wervels en een staartbeen, met daardoorheen een dik verweerd touw dat op het strand is gevonden. Het touw staat symbool voor de aangetaste zenuwbanen die worden beschermd door harde glazen wervels.

Vormsmelten

Bert Sterk is geboren in 1954 en heeft een groot deel van zijn leven op de Glasfabriek in Leerdam gewerkt. Met zijn kennis van de materie glas is hij zich verder gaan ontwikkelen en het glas op eigen wijze gaan toepassen in de beeldende kunst. In 2018 is hij afgestudeerd aan de Kunstacademie in Antwerpen.

Voor meer informatie: De Compagnie Veghel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in