Ode aan de Italiaanse en Russische keuken.

Favoriete restaurant én bioscoop nog dicht? Als je in Rotterdam woont heb je geluk, want daar brengen Cinema Culinair en BIRD op zaterdag 16 mei een eerbetoon aan de Italiaanse en Russische keuken naar je woonkamer. Terwijl je thuis kijkt naar het Italiaanse liefdesdrama Io Sono L'Amore, geniet je gelijktijdig van de gerechten uit de film. Je proeft wat je ziet; what you see is what you eat.

Io Sono L’Amore (I Am Love)
De film is een romantisch drama van regisseur Luca Guadagnino (A bigger splash, Call Me By Your Name). Io Sono L'Amore brengt je naar het broeierige Milaan; het prachtige huis van een aristocratische familie.

Moeder Emma (Tilda Swinton) houdt de schone schijn niet langer op als ze de mooie en talentvolle chefkok Antonio ontmoet.

Article continues after the ad

Het filmdiner haal je op bij BIRD (bezorgen kan ook) en je krijgt een link om de film zelf te streamen. De finishing touch aan het diner doe je thuis. Als je de instructies nauw opvolgt, eet je precies gelijk met de personages in de film.

Over Cinema Culinair

Cinema Culinair is ontstaan uit een Rotterdams bureninitiatief. Het film + eten avontuur begon in 2008 met Sideways, een film over een wijnreis in California, met als uitdaging om exact dezelfde wijnen te serveren als in die film. Inmiddels is Cinema Culinair uitgegroeid tot een succesvol initiatief.
 
Chefkok Martin Voeten

Met een oog voor detail en een voorliefde voor creativiteit in de keuken maakt BIR chef Martin Voeten een heerlijke Italiaans (met Russische twist) 6-gangen diner klaar met gerechten uit de film Io Sono l’Amore (I Am Love).

Martin laat je proeven van verfijnde vissoep, aubergine met vlierbloesem, Russische salade, garnalen met ratatouille en macarons (net als in de film dus!).

Even op een rij:
Datum: zaterdag 16 mei 2019
Bestellen: voor vrijdag 15 mei 12:00 uur (op=op)
Afhalen (za-middag): bij BIRD @ Raampoortstraat 26
Thuisbezorgd (za-middag): alleen in Rotterdam (binnen de ring)
Filmdiner (6 gangen): € 39,95 p.p.
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in