Wie staat het beter?

Hoedenontwerper Philip Treacy levert hoofddeksels aan royals, celebs en socialites en was onder andere verantwoordelijk voor de hilarische WC-bril waarmee prinses Beatrice naar het huwelijk van de Cambridge'jes kwam.

© nothankyounothanks

Article continues after the ad

Hij heeft momenteel weinig te doen, maar dat wil niet zeggen dat zijn ontwerpen online geen furore maken. Enter Kendal Kost (35), die momenteel niet in het restaurant kan werken waar ze normaal gesproken emplooi heeft.

© nothankyounothanks

Groot Treacy-fan als ze is ('Zijn werk is altijd zo heerlijk over the top') vervaardigt ze nu beroemde creaties van hem in mini-formaat. Die met verve (en met behulp van heel lekkere snoepjes) worden geshowd door haar kat Charlie (13). Ze heeft er een grote Instagramhit mee.

© nothankyounothanks

"Het doet me zeer goed om de zelfisolatie te kunnen dragen," zegt Kendal. "De realiteit is dat zowel mijn man als ik momenteel geen werk hebben en drastisch onze mantelzorg voor mijn zus, die wordt behandeld voor borstkanker, hebben moeten inperken. Het begin als afleiding, iets om te doen en voor van de bank te komen of een slapeloze nacht mee door te komen. Iets om hopelijk mijn zus (dit is de dame in kwestie) even mee aan het lachen te maken. Ik vind het ontzettend leuk dat zoveel mensen er plezier aan beleven."

© nothankyounothanks

Onder haar fans Treacy zelf, die regelmatig commentaar onder haar posts plaatst en met suggesties komt. "Toen ik zijn eerste reacties las heb ik geschreeuwd en liet ik bijna mijn telefoon vallen," zegt Kendal. "Het is te leuk. Ik ga door tot mijn lijmpistool of – de hemel behoede het – de snoepjes voor Charlie op zijn."

 

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in