Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Carel Willink en de dreiging die nooit verdween

Online lezing over de meester van het neorealisme. Speciaal voor iedereen die snakt naar onze kunst, organiseert Museum MORE in mei een reeks live online lezingen met interessante onderwerpen. Op 12 mei 2021 neemt cultuurhistorica Marianne Kasteel je mee in het onheilszwangere oeuvre van Carel Wi...

Carel Willink en de dreiging die nooit verdween

Online lezing over de meester van het neorealisme.

Speciaal voor iedereen die snakt naar onze kunst, organiseert Museum MORE in mei een reeks live online lezingen met interessante onderwerpen.

Op 12 mei 2021 neemt cultuurhistorica Marianne Kasteel je mee in het onheilszwangere oeuvre van Carel Willink. Vanaf de ‘bange jaren ’30’ raakte Willinks schilderkunst doordrenkt van een atmosferische dreiging, die ook na het einde van de oorlog nooit echt uit zijn werk zou verdwijnen.

Carel Willink (1900-1983) is de koele grootmeester van het neorealisme. In Kasteel Ruurlo zijn ruim 35 werken van deze meesterschilder te zien. Hij staat bekend om zijn monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen.

Zo werkt het online kunstcollege

  • Datum: woensdag 12 mei om 20:00 uur
  • Tijdsduur: 45 minuten
  • Prijs: € 12,50
  • Op de dag van de lezing krijg je 's ochtends een link toegestuurd, waarmee je de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer, tablet of laptop, als dat er nog niet opstaat.
  • De lezing volgt je live en kun je later niet terugkijken.
  • Je woont 'm bij via je eigen computer, laptop of tablet.
  • Het enige wat je nodig hent, is een goede internetverbinding en geluid nodig.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in