Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Call the Midwife tekent bij tot in de jaren zeventig

Het is nog láng niet afgelopen, gelukkig! Een serie over nonnen en vroedvrouwen in de jaren vijftig? De verwachtingen waren laaggespannen toen Call The Midwife 11 seizoenen geleden begon, maar het werd een van de succesvolste series ook en is een echte publiekslieveling. Heidi (wat een beeldige j...

Call the Midwife tekent bij tot in de jaren zeventig

Het is nog láng niet afgelopen, gelukkig!

Een serie over nonnen en vroedvrouwen in de jaren vijftig? De verwachtingen waren laaggespannen toen Call The Midwife 11 seizoenen geleden begon, maar het werd een van de succesvolste series ook en is een echte publiekslieveling.

Heidi (wat een beeldige jas!) en Patrick in 2019

De serie is inmiddels in 1967 aanbeland en bedenker Heidi Thomas (fun fact: haar man Stephen McGann speelt huisarts Patrick Turner) heeft bevestigd dat er nog een paar seizoenen aankomen.

"De vorm van nonnen zoals die van Nonnatus House bestond tot het begin van de jaren zeventig, we willen de tijdlijn tot dan volgen. Langer zou onlogisch zijn, omdat het dan historisch niet meer klopt."

Het elfde seizoen is vanaf 2 januari op BBC1 te zien, Nederland volgt over het algemeen niet lang daarna.

Eerst kun je nog genieten van de kerstspecial, die op Eerste Kerstdag wordt uitgezonden op BBC1. 

Foto's (c) BBC

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in