Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

BredaPhoto: de stad geeft de foto’s een extra dimensie

Kom je ook naar het grootste fotofestival in de Benelux? Breda is tot en met 23 oktober het decor voor het tweejaarlijkse fotofestival BredaPhoto. Het toont verhalen die inspireren, ontroeren, confronteren, nieuwe vragen oproepen en bewijzen dat fotografie hét artistieke medium is dat midden in d...

BredaPhoto: de stad geeft de foto’s een extra dimensie

Kom je ook naar het grootste fotofestival in de Benelux?

Breda is tot en met 23 oktober het decor voor het tweejaarlijkse fotofestival BredaPhoto. Het toont verhalen die inspireren, ontroeren, confronteren, nieuwe vragen oproepen en bewijzen dat fotografie hét artistieke medium is dat midden in de samenleving staat.

Binnen & buiten

Het event biedt je de kans om het werk van nationale en internationale topfotografen te bekijken op bijzondere binnen- en buitenlocaties in Breda.

Het festival is op maar liefst achttien plekken te vinden, waaronder het station, de Grote Kerk en het Backer en Ruebpark. In een wereld die van crisis naar crisis rolt, lijken de geselecteerde foto's een tegenkleur te bieden. Het werk gaat veelal over de natuur en mensen die zich daar liefdevol toe verhouden. 

Uitgelicht

Grupo Ewé Bori

In de Grote Kerk is de tentoonstelling 'Space to Breathe' te zien die is samengesteld door gast-curator en Magnum-fotograaf Newsha Tavakolian (1981, Iran). Ze toont zestien fotografen die belangrijk voor haar zijn geweest in haar vroege carrière en laat hun werk in dialoog gaan met haar eigen oeuvre. 

Kijk voor het hele programma op BredaPhoto

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in