Het wordt gothic griezelen dit najaar.

Daphne du Maurier's Rebecca is al sinds het boek in 1938 uitkwam een heerlijk huiveringwekkende roman, waarin de tweede mevrouw De Winter (haar voornaam wordt nooit bekend gemaakt) aan haar leven met kersverse echtgenoot Maximillian begint.

Article continues after the ad

Over hun huwelijk ligt echter vanaf het begin de schaduw van Maxims eerste vrouw Rebecca, die onder verdachte omstandigheden is overleden. Manderley, het schitterende huis waarin het verhaal zich afspeelt, heeft nog nooit zo'n onheilspellende klank gehad...

Het boek is meerdere malen verfilmd, de bekendste verfilming is die met Sir Laurence Olivia en Joan Fontaine, geregisseerd door Alfred Hitchcock. Die film won Beste Film bij de Oscars van 1940.

In de remake worden de hoofdrollen gespeeld door Lily James en Armie Hammer. Verder in de cast een stel Britse topacteurs: Keeley Hawes, Ann Dowd, Kristin Scott ↑ Thomas (als Mrs Danvers), Sam Riley en Ben Croptom.

Rebecca gaat op Netflix in première op 21 oktober, net op tijd voor Halloween. Als dit er niet eentje is om met kaarsjes aan weg te bingen, weten wij het ook niet meer.

Foto's (c) Netflix 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in