Expositie met duo-portretten van buurtgenoten die elkaar voor het eerst ontmoeten.

Betondorp is een architectonisch fenomeen, in hoog tempo gebouwd dankzij – de naam zegt het al – beton, dat goedkoper was dan baksteen en zo snel de toenmalige woningnood kon oplossen. De buurt is gebouwd in de Amsterdamse Watergraafsmeer tussen 1923 en 1925 en werd bekend als het decor van Gerard Reve's De Avonden en Werther Niemand.  

Over Betondorp is nu een buitenexpositie samengesteld met vijf duoportretten van Betondorpers die elkaar voor het eerst ontmoetten. 'Zonder dit initiatief zouden ze elkaar waarschijnlijk nooit gesproken zouden hebben,' aldus initiatienemer Made in Betondorp. 'We portretteerden hen eerst thuis, daarna als duo en hebben deze ontmoeting op beeld vastgelegd. Het is bijzonder te ervaren hoe wij mensen omgaan met dit moment van ontmoeten. Ongemakkelijk, nieuwsgierig, open of gesloten? Gaat ieder weer zijn eigen weg na deze ontmoeting of spreken ze elkaar later nog een keer?

Een en ander is te zien in tijdelijk leegstaande woningen van 25 maart tot en met 8 mei 2022. Startpunt vanaf Veeteeltstraat nr 94 hs Amsterdam, elke dag open. De entree is gratis, de audiotour kost 3 euro. Meer informatie op Made in Betondorp.

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in