Esmee Seebregts, Studio Seine
Esmee Seebregts, Studio Seine

Pop-up platform voor kunst van formaat!

Voor wie de ruimte heeft en nog iets moois zoekt: kunstplatform Big Art strijkt voor de derde en laatste keer neer op het industriële Hembrugterrein tussen Amsterdam en Zaandam.

De vorige editie kon de beurs op de valreep doorgang vinden, maar met beperkte publieke toegankelijkheid. Dit najaar pakt de organisatie daarom extra groot uit.

Article continues after the ad

(c) Joran van Soest - Go Mulan Gallery

Bijna honderd kunstwerken van formaat zijn hier van donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober te beleven en bewonderen. En te koop! Veel kunstenaars maken nieuw werk speciaal voor deze editie. Inkomsten uit opdrachten en verkoop gaan volledig naar de deelnemers.

(c) Lise Sore

Big Art, dat eerder ook plaatsvond in onder andere de Bijlmerbajes, gaat na deze editie op zoek naar een nieuwe locatie. Maar niet voordat de enorme hallen van de Project.Fabriek nog één keer het decor zijn van grote schilderijen, sculpturen, tekeningen, foto's, video's, kinetische kunstwerken en lichtinstallaties van formaat.

(c) Lique Schoot

De beurs wordt samengesteld als een tentoonstelling, waarbij bewust geen gebruik wordt gemaakt van standbouw zodat de kunstwerken een relatie aangaan met de oude fabriek.

(c) Lee McDonald, galerie Van Gelder

Initiatiefnemer en curator Van der Zwaag selecteert elk jaar een prikkelende mix van kunstwerken passend bij de industriële locatie: "Per ruimte wordt gekeken naar een verrassende combinatie van kunstdisciplines, materialen en technieken, abstracte werken en figuratieve kunst. Hierdoor ademt elke hal een andere sfeer."

(c) Donald Schenkel, Root Gallery

De opzet is bewust gericht op een breed publiek: "Kunstliefhebbers zijn vaak onder de indruk van de monumentale gebouwen, mensen die geïnteresseerd zijn in het Hembrugterrein worden juist geïnspireerd door de variëteit aan kunstwerken. Het versterkt elkaar enorm", aldus Van der Zwaag.

Big Art

Donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober 2021
Dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur
Middenweg 63, 1505 RK Zaandam
Toegangsprijs 12,50 euro, tot en met 11 jaar gratis

(c) Lara de Moor, galerie Roger Katwijk

Het Hembrugterrein ligt op de grens tussen Amsterdam en Zaandam en is uitstekend te bereiken met de auto. Bezoekers kunnen hun auto kosteloos op het terrein parkeren. Vanaf de Dam in Amsterdam is het 30 minuten fietsen naar BIG ART en vanaf station Zaandam is het terrein te bereiken met bus 63.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in