Goed nieuws voor de Beyhive!

Voor wie zich het overweldigende totaalplaatje in beeld en muziek van Lemonade nog kan herinneren: zet je schrap, want Beyoncé brengt op 31 juli een nieuw visueel album (waarbij alle songs een videoclip krijgen die samen een verhaal vertellen) uit op Disney+. Het gaat 'Black is King' heten en is gebaseerd op muziek van 'The Lion King: The Gift', dat in 2019 op de soundtrack stond van de remake van de film.

De release komt een jaar na de release van Disneys The Lion King-remake, waarvoor Beyoncé de stem van leeuwin Nala insprak. Op het album zullen ook artiesten te horen zijn als Childish Gambino, Kendrick Lamar, Pharrell en Beyoncé's man JAY-Z en dochter Blue Ivy Carter, die ook eerder al te zien was in werk van haar moeder.

Article continues after the ad

Het project 'herinterpreteert de lessen van The Lion King voor de jonge koningen en koninginnen die hun eigen kronen zoeken,' aldus het persbericht. De trailer is alvast spectaculair en in a blink-and-you-miss-it moment doen ook Beyoncé's kinderen mee.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in