Stoere Schotten, prachtige landschappen en een liefdesepos waar je U tegen zegt. Ben jij al in de ban van Outlander?

Nieuw is-ie niet, de serie Outlander. Deze week is seizoen vijf van start gegaan, en de boekenreeks van Diana Gabaldon waar de serie op is gebaseerd (in Nederland ook wel bekend als De Reiziger) stamt al uit de nineties. Toch weten steeds meer mensen de weg naar de serie te vinden. En wij snappen wel waarom.

In Outlander draait het in een notendop om verpleegkundige Claire, die na de Tweede Wereldoorlog in Schotland in een stone circle belandt en plotsklaps terugreist door de tijd naar het jaar 1743. Daar moet ze overleven terwijl ze haar weg terug probeert te vinden naar haar eigen tijd en haar man Frank. Maar dan komt ze Schotse strijder Jamie Fraser tegen.

Article continues after the ad

Wat volgt is een episch liefdesverhaal dwars door de tijdperken heen. Dat klinkt wellicht allemaal wat soapy, maar geloof ons: Outlander is één bonk (Schotse) charme. Dat het werkt is wel duidelijk: Gabaldon is momenteel aan de schrijf met boek nummer negen, en de serie is dus al aan seizoen vijf toe. Die is maandag gestart op Ziggo Movies & Series, met slechts één dag vertraging op de uitzending in de VS.

De trailer van seizoen 1, omdat we helemaal niets weg willen geven voor wie nog níet begonnen is...

Ben je nog helemaal niet begonnen? Netflix maakt het je gemakkelijk: daar zijn seizoenen één t/m vier te vinden. Wij zeggen: TIP!

Beeld: Sony Pictures

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in