Dit zijn de eerste beelden van Belgravia
Dit zijn de eerste beelden van Belgravia

Intriges, prachtige kostuums, butlers assorti - wat wil je nog meer? 

Belgravia is een bewerking van een roman van Julian Fellowes, de man achter het succes van Downton Abbey. Hij huurde hetzelfde team in, dus het zal hier en daar qua gevoel bekend voorkomen. Maar het is een op zichzelf staand verhaal dat zich in een eerder tijdperk afspeelt.

Julian licht het een en ander hier zelf even toe. Belgravia gaat over de geheimen en schandalen in het hoogste echelon van de Londense society in de 19de eeuw. Als de Trenchards een uitnodiging accepteren voor het nu legendarische bal van de hertogin van Richmond op de vooravond van de Slag bij Waterloo, zet dat een reeks gebeurtenissen in gang die decennia lang consequenties hebben achter de hoge, zware deuren van de mooie huizen in deze rijke wijk. Dit filmpje is uit 2016, toen het verhaal nog niet in productie was als tv-serie. 

De opnamen zijn inmiddels afgerond, dit is de officiële trailer. De cast bestaat uit onder andere Tom Wilkinson, Tamsin Greig, Philip Glenister, Harriet Walter, Alice Eve, Tara Fitzgerald, Ella Purnell, Richard Goulding, James Fleet, Adam James, Paul Ritter and Saskia Reeves.

Article continues after the ad

Belgravia is vanaf vanavond te zien op NPO2, om 20:35.

Foto's (c) Carnival Films

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in