Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bachstage: 5 unieke opnames van Bach

Zó klinkt het als musici hun favoriete muziekstuk spelen! Liefhebbers van Bach, we hebben wat bijzonders voor je. In de gigantische en indrukwekkende Werkspoorkathedraal in Utrecht laten topmuzikanten hun ultieme Bach-favoriet horen. Extra bijzonder: de pure en natuurlijke opnames zijn opgenomen ...

Bachstage: 5 unieke opnames van Bach

Zó klinkt het als musici hun favoriete muziekstuk spelen!

Liefhebbers van Bach, we hebben wat bijzonders voor je. In de gigantische en indrukwekkende Werkspoorkathedraal in Utrecht laten topmuzikanten hun ultieme Bach-favoriet horen. Extra bijzonder: de pure en natuurlijke opnames zijn opgenomen in één take!

Bachweek op NPO Radio 4

Vanaf maandag 24 mei 2021 zet NPO Radio 4 de zender helemaal in het teken van componist Johann Sebastian Bach. Dagelijks hoor je bijzondere opnames en verhalen op zender en vind je online aanvullende artikelen, leuke feitjes en weetjes, nieuwe podcasts en unieke video's. Van 28 mei t/m 3 juni verschijnt er elke dag een première van een nieuwe Bachstage-video, geproduceerd door AVROTROS. 's Ochtends om 10:10 uur hoor je de audio bij De Klassieken op NPO Radio 4 en de bijbehorende video gaat om 18:00 uur in première op Facebook en YouTube.

Ella van Poucke

Celliste Ella van Poucke trapt de Bachstage-week af. Haar favoriet is de 'Sarabande' uit de 'Derde Cellosuite' van Bach.

Ella: "De Bach-cellosuites zijn misschien wel de belangrijkste werken uit het cellorepertoire. Stukken die elke cellist in zijn repertoire móet hebben. En daardoor is het ook moeilijk om een favoriet deel te kiezen. Maar sarabandes hebben toch altijd iets heel bijzonders..."

De Bachstage van Ella van Poucke gaat in première op vrijdag 28 mei 2021.

Nathalia Milstein

Pianiste Nathalia Milstein kiest voor de 'Toccata in Fis klein' van Bach en laat het werk horen op een Fazioli Vleugel. 



De Bachstage van Nathalie Milstein gaat in première op maandag 31 mei 2021.

De Nederlandse Bachvereniging

Gambiste Mieneke van der Velden en klavecinist Emmanuel Frankenberg kiezen samen voor het eerste deel, het 'Adagio', uit de 'Eerste sonate voor gamba en klavecimbel' van Bach. 



De Bachstage van Mieneke van der Velden en Emmanuel Frankenberg gaat in première op dinsdag 1 juni 2021.

Lisa Jacobs

De favoriete Bach van violiste Lisa Jacobs is de 'Chaconne' uit de 'Tweede vioolpartita'.