Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Artemisia nu ook online te bewonderen

Een van de mooiste exposities van dit moment. 'Artemisia. Vrouw & Macht' is een van de mooiste exposities die op dit moment te zien is. Of beter gezegd: te zien was, voor de musea moesten sluiten. Het werk van Artemisia (1593-1654) behoord tot de absolute top van de barok en is aangevuld met dat ...

Artemisia nu ook online te bewonderen

Een van de mooiste exposities van dit moment.

'Artemisia. Vrouw & Macht' is een van de mooiste exposities die op dit moment te zien is. Of beter gezegd: te zien was, voor de musea moesten sluiten.

Het werk van Artemisia (1593-1654) behoord tot de absolute top van de barok en is aangevuld met dat van haar tijdgenoten. Het vertelt bovendien veel over haar rol als vrouw in een tijd waarin vrouwen niet veel te vertellen hadden.  

Rijksmuseum Twenthe schakelde snel en maakte er een webtentoonstelling van, die je op je gemak tot je kunt nemen vanaf je eigen bank. Wie was deze kunstenaarsdochter en uitzonderlijke (portret)schilder die zo'n bewogen leven leidde? Je swipet jezelf gratis naar het antwoord.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in