Natalia Jordanova, Museum of Non-Human Ethics, (2018-) installation, courtesy of Structura Gallery.
Natalia Jordanova, Museum of Non-Human Ethics, (2018-) installation, courtesy of Structura Gallery.

Het kunstfestijn voegt performance art toe.

Speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, rondleidingen, performances, open ateliers, muzikale events en diverse beurzen? Je treft het allemaal aan tijdens Rotterdam Art Week, van 5 tot en met 9 februari 2020. Voor het eerst is performancekunst als bestemming vertegenwoordigd, een initiatief van Art Rotterdam.

Article continues after the ad

Rotterdam is met al zijn musea en kunstinstellingen de tweede kunststad van Nederland, logisch dat er in 2000 een kunstbeurs kwam: Art Rotterdam. Als tegenhanger ontstond in 2009 designbeurs Object Rotterdam. Deze beurzen en andere kunstinstellingen in Rotterdam zijn geen concurrenten, maar vullen elkaar juist aan. Daarom werd in 2013 besloten om de krachten te bundelen onder de naam Art Rotterdam Week en de stad een week lang onder te dompelen in kunst en design.

Naast Art Rotterdam en OBJECT is er ook de fotografiemanifestatie Haute Photographie te zien in Las Palmas en The New Current in de Spaanse Kubus. Ook dit jaar zijn er weer gratis pendelbussen van de Van Nelle Fabriek naar het Museumpark, de Kop van Zuid en het Merwe-Vierhavensgebied (M4H).

Kunstbeurs Art Rotterdam wordt gehouden in de Van Nelle Fabriek | Van Nelleweg 1 | 3044 BC | Rotterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in