Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Arjen Lubach gaat weer viraal met een satirisch filmpje

'Willen jullie geannexeerd worden door Nederland?' Arjen Lubach had een paar jaar geleden al een monsterhit met een satirisch filmpje rond de verkiezingen die Donald Trump uiteindelijk won. Hij pleitte toen dat het prima was dat 'America First' kwam, maar dat The Netherlands toch best 'second' ko...

Arjen Lubach gaat weer viraal met een satirisch filmpje

'Willen jullie geannexeerd worden door Nederland?'

Arjen Lubach had een paar jaar geleden al een monsterhit met een satirisch filmpje rond de verkiezingen die Donald Trump uiteindelijk won. Hij pleitte toen dat het prima was dat 'America First' kwam, maar dat The Netherlands toch best 'second' konden komen.

Het item begint op 3:55

Hij flikt het opnieuw met weer een hilarisch filmpje over de referenda die vandaag van start zijn gegaan in de bezette Oekraïense gebieden. Hierin pleit hij dat er ook een referendum wordt gehouden over aansluiting van Rusland bij Nederland, vanwege de lange historische banden tussen de twee landen.

Het filmpje heeft zeker ook Russische kijkers bereikt, vooral dankzij een bericht op Twitter van RTL Nieuws-correspondent Olaf Koens. Het item is in het bericht van Koens alleen al 1,1 miljoen keer bekeken.

'America First, The Netherlands Second' is inmiddels 29 miljoen keer bekeken en kreeg internationaal navolging.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in