Van de makers van Penoza!

Regisseur Diederik van Rooijen en producent NL Film, die eerder Penoza maakten, gaan een nieuwe crimeserie draaien. De opnames van Anoniem zijn dit weekend van start gegaan.

De serie bestaat uit tien afleveringen en is naar verwachting komende winter op NPO3 te zien, heeft BNNVARA vrijdag bekendgemaakt.

De serie gaat over het echtpaar Jurre (Jeroen Spitzenberger) en Saar (Anniek Pheifer). Zij wonen met hun kinderen in Rotterdam. Saar werkt als Officier van Justitie aan een grote zaak en Jurre is leraar geschiedenis op een middelbare school. Ze blijken allebei een eigen geheime strijd te voeren, maar weten dit niet van elkaar.

Article continues after the ad

Andere grote rollen zijn voor Jouman Fattal, Teun Luijkx, Roeland Fernhout, Marcel Hensema, Guido Pollemans en Peter Blok. Regisseur Diederik van Rooijen heeft ook het scenario geschreven.

De regisseur was eerder verantwoordelijk voor hitserie Penoza, waarvan vijf succesvolle seizoenen en een bioscoopfilm werden gemaakt. De reeks over maffiakoningin Carmen van Walraven won diverse prijzen en kreeg remakes in meerdere landen.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in