Moderne hervertelling over Anna K.

Anna Karenina staat al op Netflix, in de duizelingwekkende kostuumversie met Keira Knightley in de hoofdrol. Maar de streamer kan er blijkbaar niet genoeg van krijgen, want er komt ook een Russische gesproken verfilming van de roman van Tolstoj.

Het wordt de allereerste Russische Original. Het gaat om de dramaserie Anna K, gebaseerd op de roman Anna Karenina van Leo Tolstoj uit 1877.

Article continues after the ad

Het is een moderne hervertelling van het verhaal van Anna Karenina, een vrouw met een intens gevoelsleven die gevangen zit in het keurslijf van de society. Alles is onder controle tot Anna, de vrouw van Aleksej Aleksandrovitsj Karenin, de wat stijve toekomstige gouverneur van Sint-Petersburg, een relatie krijgt met rijke en schalkse graaf Vronsky. Als hun affaire uit de hand loopt, komen familiebanden en sociale relaties op het spel te staan. Dit alles dus in een modern jasje, in het Rusland van nu.

De beginzin van de roman is wereldberoemd: 'Gelukkige gezinnen lijken allemaal op elkaar, maar elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen manier.'

De hoofdrol van Anna wordt gespeeld door Svetlana Khodchenkova, onder meer bekend van de spionagethriller Tinker Tailor Soldier Spy. Wanneer de serie wereldwijd te zien zal zijn, wordt binnenkort bekendgemaakt. Netflix houdt nogal van opschieten, het moet raar lopen als Anna K niet al dit jaar te zien zal zijn.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in