Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Andy Warhols portret van Marilyn Monroe gaat een record breken

'Shot Sage Blue Marilyn' is wereldberoemde pop-art. Een schilderij van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol kan het duurste geveilde kunstwerk uit de 20e eeuw worden.  Shot Sage Blue Marilyn, het wereldberoemde popart-portret van de Amerikaanse actrice Marilyn Monroe uit 1964, wordt vandaag geve...

Andy Warhols portret van Marilyn Monroe gaat een record breken

'Shot Sage Blue Marilyn' is wereldberoemde pop-art.

Een schilderij van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol kan het duurste geveilde kunstwerk uit de 20e eeuw worden. 

Shot Sage Blue Marilyn, het wereldberoemde popart-portret van de Amerikaanse actrice Marilyn Monroe uit 1964, wordt vandaag geveild bij Christie’s. De opbrengst wordt geschat op ongeveer 200 miljoen dollar. Monroe heeft zelf niet meer meegekregen hoe gewild het portret was, ze stierf in 1962.

Het schilderij van Warhol (1928-1987) is onderdeel van een reeks en komt uit de collectie van de stichting Thomas en Doris Ammann in het Zwitserse Zürich. De opbrengst gaat naar het goede doel, namelijk naar hulpprogramma’s voor kinderen.

Het duurste kunstwerk uit de vorige eeuw is nu het schilderij Les femmes d’Alger van Pablo Picasso, dat in 2015 voor 179,4 miljoen dollar werd verkocht.

Het duurste kunstwerk ooit is het rond 1500 geschilderde Salvator Mundi van Leonardo da Vinci, dat in 2017 voor 450,3 miljoen dollar onder de hamer ging. 

Update: het schilderij heeft 184 miljoen dollar opgebracht.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in