Sister on Tour? We leggen het haarwafelijzer alvast klaar.

Oorspronkelijk was het plan om in het najaar van 2020 te gaan toeren, maar corona gooide de plannen in de war. Van uitstel komt echter geen afstel, dit jaar staan Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Angéla Kramers, ook bekend als de Dolly Dots alsnog in de Nederlandse theaters, ter gelegenheid van hun 40ste – inmiddels 41ste – jubileum. Allemaal: 'Doowah-diddy-diddy-dum-diddy-dooh!'

'Het is meer dan alleen zingen, we vertellen ook verhalen over hoe het was om in de jaren tachtig onderdeel te zijn van een meidengroep. Wat gebeurde er achter de schermen? Het wordt een intieme avond waarbij we, niet zonder zelfspot, terugkijken naar die bijzondere tijd met elkaar,' vertelde de Dots eerder, zoals gewoonlijk allemaal door elkaar. De intimiteit van het theater leent zich hier volgens hen beter voor dan twee of drie megaconcerten.

Article continues after the ad

Goed nieuws voor wie al een kaartje had: "We zijn blij en dankbaar dat we kunnen melden dat we voldoende vervangende data hebben gevonden om jullie allemaal te kunnen ontvangen in het theater waar je je kaartje gekocht hebt," zo melden de Dots op hun site. "Iedereen zal hierover verder worden geïnformeerd door het theater waar de tickets zijn gekocht. Daarnaast kunnen we melden dat er nog 4 extra shows zijn toegevoegd aan onze tournee. We kijken ernaar uit jullie snel te zien!"

Tussen 1979 en 1988 waren de Dolly Dots de populairste meidengroep van Nederland én ver daarbuiten (én verantwoordelijk voor de populariteit van het haarwafelijzer, maar dit terzijde). Hier in Toppop zingen ze nog met Ria Brieffies, die in 2009 is overleden.

Voor wie nog geen kaartjes heeft: ze zijn op dit moment in de verkoop bij de theaters, kijk voor de volledige speellijst op Dolly Dots. 

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in