Drama op de filmset in Mexico.

Hollywood is in shock. Acteur Alec Baldwin heeft een cameravrouw doodgeschoten op een filmset. De sheriff van Santa Fe County in New Mexico heeft dat bekendgemaakt.

Slachtoffer Halyna Hutchins plaatste dit filmpje twee dagen geleden. Ze was als director of photography verantwoordelijk voor de hele cameraploeg. Ook de regisseur van de film, Joel Souza, raakte gewond.

De 63-jarige Baldwin is een van de hoofdrolspelers en producent van die western. Onduidelijk is nog wat er precies misging.

Article continues after the ad

Bij de opnames werd een vuurwapen gebruikt en volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ hadden daar losse flodders in moeten zitten. Amerikaanse media spreken van een ongeluk. Baldwin wordt omschreven als 'wanhopig'. 

Cameraregisseur Hutchins (42) en regisseur Souza (48) werden geraakt door Baldwin. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Hutchins bezweek daar aan haar verwondingen, Souza heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten.

Normaal gesproken zijn de veiligheidseisen op een set extreem streng als er met wapens wordt gewerkt. Baldwin is iemand die zich altijd fel tegen vuurwapenbezit heeft uitgesproken. Hij is na zijn verhoor vrijgelaten, er loopt geen aanklacht tegen hem - er wordt vooralsnog uitgegaan van een noodlottig ongeval.

Alec Baldwin brak eind jaren 80 door in films als Beetle Juice en The Hunt for the Red October. Later speelde hij op tv een hoofdrol in de comedyserie 30 Rock en werd zijn persiflage van Donald Trump voor de sketchshow Saturday Night Live wereldberoemd.

De acteur heeft een volwassen dochter met Kim Basinger en zes nog vrij jonge kinderen met zijn tweede vrouw Hilaria Thomas.

Het is niet de eerste keer dat er iets misgaat met een vuurwapen op een filmset: in 1993 werd acteur Brandon Lee, de zoon van Bruce Lee, doodgeschoten op de set van de film The Crow. Het pistool had geladen moeten zijn met losse flodders, maar er bleek een kogel in het wapen te zitten. Zijn zus Shannon plaatste deze reactie onder Brandons naam: "Niemand zou moeten worden gedood door een kogel op een filmset."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in