Krap 40 jaar na de laatste single komt een doorstart.

ABBA heeft vandaag via een livestream bekendgemaakt dat er in november een nieuw album verschijnt en vanaf volgend jaar een hologram-concertreeks in Londen te zien is.

De band bracht gelijk de nieuwe nummers I Still Have Faith In You en Don't Shut Me Down direct uit.

ABBA Voyage

De concertreeks, die de naam ABBA Voyage heeft gekregen, werd al in 2016 door de band aangekondigd, maar bleef uitgesteld worden.

Article continues after the ad

Voor de optredens wordt een nieuwe arena gebouwd in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.

De concerten waarin de hologrammen (de Fab Four hesen zich voor de techniek in deze pakken) zullen worden begeleid door een tienkoppige band beginnen in het voorjaar van 2022. De ticketverkoop begint op 7 september.

Forever young!

Voor de tour lieten Agnetha Fältskog (71), Anni-Frid Lyngstad (75), Björn Ulvaeus (76) en Benny Andersson (74) hologrammen van zichzelf maken. Op beelden bij de aankondiging is te zien dat de band de nummers daadwerkelijk ten gehore brachten terwijl er driedimensionale bewegende afbeeldingen van hen werden gemaakt.

De hologrammen werden gemaakt naar het evenbeeld van de band in hun hoogtijdagen.

Is het al 5 november?

Geruchten over nieuwe muziek van de band gingen al jaren de ronde. De nummers I Still Have Faith In You en Don't Shut Me Down moesten eigenlijk al in 2018 verschijnen.

Bandlid Ulvaeus verzekerde fans eerder dit jaar dat er nu echt nieuwe muziek zou verschijnen. Het volledige album Voyage komt op 5 november uit.

Veelbelovende doorstart

ABBA werd in 1974 wereldwijd bekend door namens Zweden het Eurovisie Songfestival te winnen met het nummer Waterloo.

De band scoorde vervolgens grote hits met nummers als Dancing Queen, Mamma Mia, Super Trouper en The Winner Takes It All. De band wist in Nederland acht nummer 1-hits te scoren. In 1981 verscheen het laatste album The Visitors. Daarna volgden nog enkele singles waarvan Under Attack (1982) de laatste was.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in