We kunnen wel een beetje muziek gebruiken.

Het zijn barre tijden, en we zoeken naast verdieping ook ontspanning. Mogen wij je in dat kader dit weekend de nieuwe West Side Story tippen? Een heerlijke wegdroom musical uit vergane tijden, maar niet zo een waarin alleen maar wordt gezongen en vrolijk wordt gedaan.

Vijf redenen om dit weekend Disney+ aan te slingeren en er eens goed voor te gaan zitten.

1 – Rita Moreno

Op de redactie van Nouveau zijn we dól op Rita Moreno. De 90-jarige powervrouw die zestig jaar geleden ook in de originele West Side Story zat en voor wie er speciaal een hele nieuwe rol werd geschreven in de nieuwe versie. Voor haar de kans om te laten zien dat ze nog altijd prachtig kan zingen en acteren, én de kans om eindelijk met haar eigen huidskleur in de film te zien te zijn, want...

Article continues after the ad

2 – Er is een hele slag gemaakt sinds het origineel

...in het origineel was ze bruiner gemaakt. Net als veel andere acteurs. De originele West Side Story won weliswaar 10 Oscars, de film is in historisch kader behoorlijk problematisch. De acteurs zongen niet echt. Hoofdrolspeelster Natalie Wood was bovendien helemaal geen latina. In de nieuwe versie geen brown face, geen door anderen ingezongen rollen en alleen maar latinx-acteurs in de latinx-rollen. Yes.

3 – De Oscars komen er aan en West Side Story doet lekker mee

Ook deze nieuwe versie van de musical komt weer in aanmerking voor Oscars, 7 om precies te zijn. Onder andere voor Beste Film, Beste Regie en actrice Ariana DeBose (ook van de hitmusical Hamilton die je óók op Disney+ kunt streamen) die geheid een superster wordt in de komende jaren.

4 – Een beetje muziek fleurt op

Het zijn heftige tijden aan hart en hoofd. Maar muziek, dans en een mooi liefdesverhaal hebben een helende werking. Even 2,5 uur iets anders aan je hoofd. Daar knapt een mens toch iets van op.

5 – Het ziet er allemaal prachtig uit

Dat kun je regisseur Steven Spielberg natuurlijk wel toevertrouwen. De film is een plaatje, New York speelt een hoofdrol op zich en je kijkt je ogen uit. Precies wat je wil van een film van dit formaat dus.

Veel kijkplezier!

Beeld: The Walt Disney Company

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in